Spinning:

  

Spinning:

 

Je hoeft geen wielrenner te zijn om spinning leuk te vinden. Spinning is een cardiovasculaire training die op een fiets wordt uitgevoerd. Een cardiofasculaire training is een training die gericht is op hart en vaten.

 

Spinning is staand of zittend fietsend op een speciale hometrainer. Op de maat van de muziek zal je je in het zweet werken onder begeleiding van onze top instructeur Pascal! Hij motiveert iedereen en maakt van iedere les een super training. 

 

De filosofie

 

De filosofie achter spinning is de kampioen in jezelf vinden. Tot het randje gaan (of eroverheen) geeft een enorme voldoening.

 

Effecten van spinning

 

Spinning zorgt voor het sterker maken van het hart, het groter maken van de longinhoud zodat er meer zuurstof kan worden opgenomen, een regelmatige bloedsomloop, zodat de spieren beter worden doorbloed, het elastischer maken van de spieren zodat verzuring en aanhechtingspijnen minder voorkomen. Bil- been- en rugspieren worden veelvuldig gebruikt en dus getraind door het steeds veranderen van positie op de fiets.

 

Opbouw les

 

Een spinningles vindt, ondersteund door muziek, in groepsverband plaats. De fiets kan in verschillende standen worden gezet, zodat je meer of minder weerstand krijgt tijdens het fietsen. Doordat men zelf de weerstand van de fiets kan bepalen, is spinning geschikt voor iedereen. Pascal zorgt ervoor dat iedereen verantwoord traint.

 

Tijdens de workout van 60 minuten wordt de weerstand van de fiets aangepast, afhankelijk van het tempo en de soort oefening. De oefeningen bestaan uit onder andere een (staande of zittende) vlakke weg, een (staande of zittende) heuvel en sprints (of combinaties daarvan). Omdat er veel verschillende ritmes in een spinningles (ride) gebruikt worden en door de diverse zittende en staande technieken ontstaat een groot trainingseffect op hart, longen en beenspieren. De weerstand kan per individu verschillend afgesteld worden, hij of zij bepaalt zelf de zwaarte van de training, eventueel met gebruik van een hartslagmeter.

 

Luisteren naar je lichaam is hierbij erg belangrijk: als je goed traint en je spieren goed belast, komen er stoffen vrij die je geest doen ontspannen. Spinning geeft dus niet alleen het gevoel dat je intensief bezig bent, maar het geeft ook een gevoel van ontspanning. Iedereen kan meedoen aan spinning, verschillende niveaus kunnen naast elkaar aan de ride meedoen. Spinning is een teamsport die je individueel beleeft. 

 

Dat allemaal samengevat: SPINNING = SUPER VOOR JE LICHAAM EN GEEST

 

Kom daarom snel een kijkje nemen en start je eerste spinning bij ons!

 

 

Tot snel

 

Team Willem's Fitness