Voedingssupplementen

 

Waarom sportvoeding, voedingssupplementen? 

 

Iedereen die intensief aan sport doet, heeft de behoefte zijn dagelijkse voeding aan te vullen. Het feit dat er aan sport gedaan wordt, draagt ertoe bij dat er een verhoogde behoefte aan nutriënten ontstaat in het menselijk lichaam. 

 

Kan het lichaam deze nutriënten uit de dagelijkse voeding halen? 

 

We eten in eerste instantie om in leven te blijven. Dit wil zeggen dat onze dagelijkse voeding zorgt voor de zes essentiële nutriënten die elk menselijk lichaam nodig heeft om in leven te blijven. Het zijn eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen, mineralen en water.

In leven blijven kunnen we vertalen als gewoon functioneren of existeren (huid, haar en nagels groeien). Wanneer het echter gaat om een sportief iemand, die maximaal resultaat wil behalen uit de geleverde inspanningen (namelijk prestatie verbeteren, sneller recupereren, .) of die de verhouding spiermassa/vetmassa wil verbeteren, dan praten we niet meer over existeren maar over optimaal functioneren. 

Met andere woorden, deze persoon moet zijn stofwisseling optimaliseren.

 

Dat wil zeggen:

 

Het lichaam voortdurend voorzien van de nodige nutriënten, op de juiste momenten, zodat er een optimale omzetting is van voeding naar weefsel (recupereren) en van voeding naar energie (presteren). Alleen daardoor wordt maximaal presteren en optimaal recupereren mogelijk. 

Het is wetenschappelijk bewezen dat, met onze dagelijkse voeding alleen, deze optimale omzetting onmogelijk is. Iedereen weet dat de kwaliteit van onze voeding achteruit gaat. Enerzijds zijn er de lucht-, bodem- en waterpollutie en de industriële bereiding van voedsel waardoor een groot deel van de micronutriënten vernietigd wordt. Anderzijds is er de overconsumptie van geraffineerde suiker, van verzadigde vetten, kleurstoffen en bewaarmiddelen die ons lichaam constant overbelasten. Om deze schadelijke stoffen te verwerken heeft ons lichaam extra micronutriënten nodig. Het aanvullen van deze zo belangrijke nutriënten is dan ook de taak van sportvoeding. We bieden een heel gamma sportvoeding aan in onze voedingsshop. 

 

Welke sportvoeding heb jij nodig?

 

Dit verschilt van persoon tot persoon. Vraag daarom naar een persoonlijk voedingsschema en zie het verschil dat je altijd hebt gewild!

 

Wij helpen u graag verder. Spreek ons aan aan de onthaalbalie voor meer informatie.

 

Tot snel !

 

Team Willem's Fitness